Nieuws uit Langdonk - www.langdonk.nl

Ga naar de inhoud

Nieuws uit Langdonk

AED Lindenburg
Vorig jaar is er twee keer met succes gebruik gemaakt van de AED die we 1,5 jaar geleden hebben weten te bemachtigen via een bewonersactie. De AED hangt bij de hoofdingang van winkelcentrum Lindenburg. Wanneer de nood aan de man is, belt men 112, dan worden mensen die een AED reanimatiecursus hebben gevolgd automatisch via een sms op de hoogte gebracht. De eerst aangekomene kan dan direct de AED via een verkregen pincode in gebruik nemen.
 
Graag willen we inventariseren welke bewoner interesse heeft om een AED training te volgen. Dus heeft u interesse, stuur even een berichtje. We gaan dan alles in het werk stellen om een AED-training te organiseren.
Broedplaats 1, Lindenburg 82
Heeft u een vraag, klacht, opmerking, idee? Kom langs. Stuur van de tevoren even een berichtje of bel even. Want wegens Corona- maatregelen zijn we er alleen op afspraak.

Ideeën uitbroeden.. voorbereiden en uitvoeren. Met, door en voor bewoners en in samenwerking met diverse organisaties. We hebben met de wijkpartners in het Gebiedsnetwerk Kroeven/ Langdonk veel contact met bewoners en met elkaar. We hebben daardoor een goed beeld wat er zoal plaatsvindt in de wijk. Graag komen we in contact met bewoners die met ons mee willen denken en doen hoe we, ondanks deze beperkingen, verder kunnen werken aan de leefbaarheid in de buurt.
 
Er is al een groep vrijwilligers actief. Wilt u ook meedoen?
Broedplaats 2, Lindenburg 87
Wegens de Corona-maatregelen zijn we niet echt goed van start kunnen gaan. Ondanks alles hebben we toch al wat activiteiten kunnen uitvoeren met samenwerkingspartners zoals GGZ, Cultuurcompaan, kunstenaars.

Een uitgebreid programma in voorbereiding:
  • Taal oefenbijeenkomsten in samenwerking met de bibliotheek;
  • thema bijeenkomsten met diverse gastsprekers;
  • Activiteiten op het gebied van creativiteit;
  • boeken om weg te geven;
  • kleinschalige meetings.
 
We hebben een mooie boekenkast gekregen van een bewoner en enkele bewoners hebben inmiddels boeken afgegeven. Deze mooie gevulde kast staat klaar om gebruikt te worden. Om boeken weg te geven en om boeken die we ontvangen in te zetten. Een bewoner uit de Dingenadonk zal er straks met regelmaat zijn om dit alles te organiseren. We denken hierbij ook een wekelijkse voorleesuurtjes voor de kleintjes. Mocht u zelf nog boeken/ kinderboeken hebben die u kwijt wilt: geef effe een seintje, we zijn er blij mee.

Wekelijks zijn er al openingstijden waarop enkele organisaties aanwezig zijn:
  • Woensdagochtend: Stichting BARKA, een Poolse organisatie die zich richt op arbeidsmigranten en daklozen. Men heeft mensen in dienst die diverse talen spreken.
  • Donderdag: het EropAf team van WijZijn: sociaal werkers die contact leggen met bewoners die net even een steuntje in de rug nodig hebben.
  • Vrijdag: GGZ koffie inloop, op afspraak. Ervaringsdeskundigen regelen deze inloop. Van harte welkom!
 
Goede Herderkerk
Sinds enkele weken zijn jongerenwerkers van WijZijn Traversegroep bezig met jeugdactiviteiten in de voormalige Goede Herderkerk, drie avonden per week!

Deze activiteiten zijn bedoeld voor jongeren uit Langdonk. Wanneer er bewoners zijn die graag meer willen weten hierover/ mee willen werken, neem dan contact op met Jongerenwerker Corné Tolenaars,
Kwetsbare personen
Oog en oor voor elkaar hebben. Altijd.., zeker in deze Corona- tijden. Mocht u een vermoeden hebben dat het even niet goed gaat met een bewoner, laat het ons dan weten.
 
Wijkbewoners kunnen veel voor elkaar betekenen, al is het maar door elkaar gedag te zeggen, even een praatje te maken. Mocht u mee willen helpen om buurtbewoners eens een bezoekje te brengen, een wandelingetje te maken even te bellen, laat het ons weten.
 
Bewonersvouchers
Elke wijk heeft de beschikking over de zogeheten ‘bewonersvouchers’. Een bedrag waarmee je een activiteit kunt opzetten of iets kunt aanschaffen  t.b.v. de leefbaarheid in de buurt.

Er dient daarvoor een aanvraag ingediend te worden met een ingevuld en ondertekend formulier. Er zijn natuurlijk wel enkele spelregels. Interesse? Stuur een bericht a.u.b.
 
Wijkkrant ’t Langdonkertje
In december jl is ’t Langdonkertje weer huis-aan-huis verspreid. Dank aan alle mensen die eraan meegeholpen hebben. Het is weer een pracht exemplaar geworden. Zie bijlage.

Boordevol informatie. Enfin, kijk er nog maar eens in. Mocht u nieuws hebben dat we voor een volgende editie zouden kunnen gebruiken, laat het weten aan de redactie:
 
Vitaliteitskaart
In juli 2020 is de nieuwe vitaliteitskaart uitgekomen. Zie bijlage. Een monitor welke de gemeente Roosendaal elke twee jaar publiceert. Deze kaart is per wijk en dorp samengesteld. Opmerkelijk is dat de ‘wijkbeschrijving’ op pagina 2 nog steeds dezelfde tekst bevat als ruim 4 jaar geleden: “…de mensen kennen elkaar niet en bemoeien zich ook niet met elkaar..”. Inmiddels weten we beter. Juist steeds meer mensen zijn actief geworden en bereid om de handen uit de mouwen te steken t.b.v. de wijk. Wel is het zo dat dit beter en meer kan. Het kan eigenlijk altijd beter en meer. Waar niet?

Normaal gesproken zouden we al een wijkbijeenkomst Langdonk hebben gehad dit jaar en zou er in het najaar nog een extra wijkbijeenkomst plaatsvinden. Corona gooit echter roet in het eten. Het is nu eenmaal onmogelijk om nu een grootschalige wijkbijeenkomst te houden. Erg spijtig, want we zouden dit bijgaande rapport graag met u willen bespreken. We zijn aan het nadenken over een andere mogelijkheid om samen met u dit alles door te nemen. Vooral om de in de rapportage genoemde verbeterpunten in de wijk aan te pakken.
Mocht u suggesties hebben hiervoor, laat het ons weten!
Webmaster: Willem Uitterlinden
Terug naar de inhoud